Φέγγαρος 2015 | Κάτω Δρυς 31.7 - 2.8 | Κύπρος 

 

 Το φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει δριμύτερο στο χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας το τριήμερο 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου. Γιορτάζοντας τα πέμπτα του γενέθλια, ο Φέγγαρος αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία και πολυαναμενόμενα δρώμενα του καλοκαιριού. Ο πήχης των προσδοκιών τέθηκε για φέτος ακόμη πιο ψηλά, θέτοντας ως στόχο τη διεθνή του καθιέρωση.

Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της διοργάνωσης να ξεφύγει από τα τετριμμένα, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ εμπλουτίζεται με αναγνωρισμένα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, διατηρώντας πάντοτε την ποιότητα και αισθητική που το χαρακτηρίζει. Απώτερος σκοπός, να έρθει το κοινό σε επαφή με είδη μουσικής και ακούσματα που δύσκολα συναντάμε στο νησί.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Στο φεστιβάλ θα δούμε μπάντες και σόλο καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Αμερική σε ένα αμάλγαμα παραδοσιακής μουσικής, progressive, ethnic, blues, pop/rock, psychedelic, ambient, jazz κ.ά. Ο μουσικός αυτός πλουραλισμός περιλαμβάνει μια γοητευτική σύμπραξη τόσο διεθνών όσο κι εγχώριων μουσικών επιλογών όπως: το καταξιωμένο γκρουπ της world μουσικής Banda Magda (Αμερική),τους ηπειρώτες stoner-rockers Villagers of Ioannina City (Ελλάδα), τους αγαπητούς στο κυπριακό κοινό Flying Ibex (Αγγλία), τους ανεβαστικούς The Βurger Project (Eλλάδα), το κουαρτέτο βιρτουόζων της κρητικής μουσικής που αποτελούν οι Ξυλούρης, Σπυριδάκης, Περσίδης και Τσίκο (Ελλάδα), τους freak-folk Le Juki (Aγγλία), την ανερχόμενη ψυχεδελο-ποπ μπάντα Τhe Cave Children (Eλλάδα), παραστάσεις με παιδικά τραγούδια όπως αυτή του Δημήτρη Μπασλάμ (Ελλάδα), το σόλο ακτ της Alexia C. (Γαλλία)και το ethnic τρίο της Μάρθα Μαυροειδή (Ελλάδα). Από τη ντόπια σκηνή, μεταξύ άλλων θα ακούσουμε τους βετεράνους της κυπριακής ροκ Το Μαράζι της Φωτούλας, τους J.Kriste, Master of Disguise και τους Tricoolore.

Θα λειτουργούν παράλληλα τρεις σκηνές, η Main stage, η Village stage και η ABR stage (σε συνεργασία με την ομάδα Alternative Brains Rule), γεγονός ενδεικτικό για τον παλμό και την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ.

Συνδυαστικά με την οργανική ατμόσφαιρα του φεστιβάλ λειτουργεί και το γραφικό τοπίο του ίδιου του χωριού: η αισθητική και η κλίμακα του χώρου θα αποτελέσει και φέτος την καλύτερη πηγή έμπνευσης, τόσο για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, όσο και για το φιλοξενούμενο κοινό.

Ορίστε το φετινό πρόγραμμα.

Fengaros Line up 2015

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά διαδυκτιακά στις 19 Μαϊου, και στα σημεία προπώλησης την 1η Ιουνίου.

Τιμή εισιτηρίων:

Προπώληση - €15 μονοήμερο / €25 τριήμερο (από 19 Μαϊου μέχρι 30 Ιουλίου)

Στην είσοδο - €20 μονοήμερο / €35 τριήμερο

-----------------------------

Σημεία προπώλησης:

Διαδύκτιο:  Η διαδυκτιακή προπώληση έχει τελειώσει.

Λευκωσία: Crepaland Έγκωμης (2226100), Λακατάμιας (22380555) και Αγλαντζιάς (22333535), καφενείο Πρόζακ (22104244) και εργαστήρι Γαταπού (22667741)

Λεμεσός: καφενείο Χουζούρι (99451996), Σουσάμι (99846645) και LMS Leons Music Store (25334437)

Λάρνακα: Τρία Πουλάκια Κάθονταν (24255880)

Πάφος: Vintage Art House (26101394)

Παραλίμνι: Expresso Coffee Shop (23820860)

Κάτω Δρυς: Καφενείο Κάτω Δρυ

-----------------------------

Διαμονή: Δωρεάν ελεύθερος κατασκηνωτικός χώρος με ντους και αποχωρητήρια, αγροτουριστικά καταλύματα στον Κάτω Δρυ και στα γύρω χωριά (Λεύκαρα, Βάβλα, Βαβατσινιά, Σκαρίνου, Χοιροκοιτία κτλ)

-----------------------------

Πληροφορίες:

τ: 70007610 e: info@louvana.com.cy fb: www.facebook.com/fengaros

-----------------------------

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσείες ΥΠΠ, Τράπεζα Κύπρου, Lordos United Plastics Ltd, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Calsberg

Χορηγοί επικοινωνίας: Παράθυρο του Πολίτη, CyprusNews.eu , ΜεταΔεύτερο (gr) 

Fengaros Poster 2015

 

-------------------

Μπορείτε να ακούσετε κάποια απο τα σχήματα που θα εμφανιστούν στο φετινό φεστιβάλ εδώ:

- Banda Magda (USA)
 

 
- Martha Mavroidi trio (GR)
 

 
- Villagers of Ioannina City (GR)
 

 
 - Le Juki (UK)
 

 
- Ξυλούρης/Περσίδης/Σπυριδάκης/Τσίκο (GR)
 
Οι Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) , Αχιλλέας Περσίδης, Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο) και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης θα παρουσιάσουν μουσικές αναφορές στον "Νότιο ήχο" και την Κρητική μουσική έως και τις προσωπικές μουσικές διαδρομές του κάθε καλλιτέχνη μέχρι σήμερα..
 

 
- Flying Ibex (UK)
 

 
 - Bunty (UK)
 

 
- the Burger Project (GR)
 

 
- Το Μαράζι της Φωτούλας (CY)
 

 
J.Kriste, Master of Disguise (CY)
 


- TriCoolOre
(CY)
 
 
- the Cave Children (GR)
 

 
- Δημήτρης Μπασλάμ (GR)


 
Honrada (UK)
 

----------------------
 
 Αίτηση Συμμετοχής για Καλλιτέχνες
 
Οι αiτήσεις συμμετοχής έχουν κλείσει.