Λουβάνα Δίσκοι - Aπολογισμός 2016


Aπολογισμός 2016 - Λουβάνα Δίσκοι

To 2016 ήταν ακόμη μια γεμάτη χρονιά για τη μη-κερδοσκοπική, δισκογραφική εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι. Ήταν ίσως και η πιο επιτυχημένη χρονιά στα 7 χρόνια της πορείας της στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου.

Λευκωσία Loop Festival 2016

Στις 5 και 6 Ιανουαρίου διοργανώθηκε με επιτυχία το 5ο κατά σειρά Λευκωσία Loop Festival στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο. Συμμετείχαν δώδεκα σχήματα από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία και την Πολωνία, ενώ τις συναυλίες παρακολούθησαν 300 θεατές. Το φεστιβάλ, είναι ίσως το μοναδικό στο είδος του που διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο αφού παρουσιάζει αποκλειστικά την τεχνική του live looping και τις διάφορες πτυχές της.


Lefteris Moumtzis – Now Happiness

Στις 16 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του τραγουδοποιού Λευτέρη Μουμτζή με τίτλο Now Happiness’, ο οποίος παρουσιάστηκε σε Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Πρόσφατα ψηφίστηκε σαν ο 4ος καλύτερος δίσκος του 2016 από το διαδικτυακό περιοδικό Avopolis. Τον Μάιο κυκλοφόρησε και σε βινύλιο.

Δείτε το επίσημο βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού:

Βelua – As Good a Time as Any

Στις 28 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε και το ντεπούτο άλμπουμ του γκρουπ Belua, ‘As Good a Time as Any’, και το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε ζωντανά με μεγάλη επιτυχία στο Εναλλάξ στη Λευκωσία. Αργότερα παρουσιάστηκε ζωντανά και στην Αθήνα, ενώ ακολούθησαν και πολλές άλλες συναυλίες στην Κύπρο.

Ακούστε ολόκληρο το δίσκο:

Amalgamation Choir - Live at the Library

Στις 3 Μαρτίου κυκλοφόρησε το δεύτερο Live at the Library το οποίο απαθανατίζει τη χορωδία Amalgamation Choir, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Αναστασίου, να ερμηνεύει τρία παραδοσιακά τραγούδια και ένα του Γιώργου Καλογήρου. Τα συγκεκριμένα βίντεο γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία σε θεάσεις στο διαδίκτυο, παγκοσμίως.

Παρακολουθείστε πιο κάτω:

‘Πριν το Φέγγαρο Vol.1, Vol.2 και Vol.3’

Ακολούθως τον Ιούνιο και Ιούλιο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και το φεστιβάλ Φανερωμένη 16, οργανώθηκαν τρεις συναυλίες για να προθερμάνουν το κοινό για το Φεστιβάλ Φέγγαρος, στον υπαίθριο χώρο του ιδρύματος. Στις συναυλίες αυτές παρουσιάστηκαν τα συγκροτήματα Belua, The Low Spark και η Βασιλική Αναστασίου με τον πιανίστα Αντρέα Παντελή.

Moυσικό Χωριό Φέγγαρος 2016

Στα τέλη Ιουλίου και για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος, ένα πενθήμερο μουσικών εργαστηρίων και εργαστηρίων θεάτρου και αφήγησης, με δωρεάν συναυλίες, παρουσιάσεις και διαλέξεις, στο χωριό Κάτω Δρύς. Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά, φιλοξενώντας 75 σπουδαστές από Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Λίβανο και Σαουδική Αραβία και 11 εισηγητές απο Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία, κτίζοντας σιγά σιγά μια διεθνή μουσική κοινότητα.

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2016

Αμέσως μετά το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος ακολούθησε τo έκτο στη σειρά Φεστιβάλ Φέγγαρος το οποίο διήρκησε τρεις μέρες και φιλοξένησε πάνω από 40 μουσικά σχήματα και δρώμενα από Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Ισραήλ σε τρεις σκηνές, και πάλι στο χωριό Κάτω Δρυς. Το τριήμερο του φεστιβάλ προσέλκυσε 4000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο αλλά και από αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Έχει πλέον καθιερωθεί σαν το highlight του καλοκαιριού για το μουσικόφιλο κοινό, ενώ δειλά δειλά μπαίνει και στον Ευρωπαικό φεστιβαλικό χάρτη.

Δείτε το Aftermovie του φετινού φεστιβάλ:

 ‘Α week at the village 2016’

Στις 24 Σεπτεμβρίου έγινε παρουσίαση του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ‘Α week at the village, έγινε ζωντανή εμφάνιση από το γκρουπ Fuzz Bus, η οποία εξελίχθηκε σε jam session με τη συμμετοχή παρευρισκόμενων μουσικών.

Σωτήρες – Σωτήρες

Τέλος στις 28 Νοεμβρίου ήρθε και μια τρίτη κυκλοφορία ψηφιακού δίσκου από τη Λουβάνα Δίσκοι, του δίσκου Σωτήρες, ένα καινούριο σχήμα, αποτέλεσμα συνεργασίας Κυπρίων και Ελλαδιτών μουσικών. Ο δίσκος παρουσιάστηκε ζωντανά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λεμεσό και Λευκωσία μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ είχαν προηγηθεί και οι κυκλοφορίες δύο βίντεοκλιπ. Ένα τρίτο επεισόδιο του Live at the Library με τους Σωτήρες θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Δείτε παρακάτω το βιντεοκλιπ απο το 2ο τους single:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μουσικούς, καλλιτέχνες, συνεργάτες, εθελοντές και προσωπικό που δούλεψε μαζί μας τη χρονιά που πέρασε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους χορηγούς/υποστηρικτές μας που συντείνουν στην υλοποίηση όλων των πιό πάνω.

Πάνω απο όλα, όμως, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια.

--------------------------------------------

H Λουβάνα Δίσκοι ασχολείται κατά κύριο λόγο με τη διοργάνωση φεστιβάλ, παραστάσεων καθώς και εργαστηρίων που έχουν ως κεντρική τους θεματική τη μουσική. Παράλληλα επιμελείται εξ ολοκλήρου την παραγωγή μουσικών δίσκων εγχώριων, κυρίως, καλλιτεχνών από το στάδιο της ηχογράφησης μέχρι και την προώθησή τους, ενώ διανέμει και δίσκους ξένων καλλιτεχνών.

Τα τελευταία χρόνια η Λουβάνα ασχολείται επίσης με την δημιουργία και κυκλοφορία μουσικών βίντεο για σκοπούς προώθησης των καλλιτεχνών της. Έχει στο ενεργητικό τις επτά δίσκους και δύο performance videos, ενώ με την νέα χρονιά θα κυκλοφορήσει ακόμη δύο δίσκους και δύο performance βίντεο.

 

 

Αρχείο
Δίσκοι
  Live at the Library (2016) Ζωντανή ηχογράφηση της Amalgamation Choir στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη

  As Good a Time as Any (2016) Το ντεμπούτο άλμπουμ των Belua

  Σωτήρες (2016) Το ντεμπούτο της νεοσύστατης μπάντας "Σωτήρες", με frontman το Φώτη Σιώτα (CD)

  Now Happiness (2016) O πρώτος προσωπικός δίσκος από το Λευτέρη Μουμτζή.

Μέσα στον πόνο είν' η χαρά μες τη χαρά ειν΄ο πόνος (2014) Ο τρίτος δίσκος του κιθαρίστα / συνθέτη Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Καλλιτέχνες της Λουβάνα
Plain History Πειραματικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής


Amalgamation Choir Γυναικεία χορωδία υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Αναστασίου

Stelafi Η συνεργασία μεταξύ της ηθοποιού Στέλας Φυρογένη με το Λευτέρη Μουμτζή και τον Αντρέα Τραχωνίτη

Λευτέρης Μουμτζής Ο Λευτέρης Μουμτζής, ιδρυτής των J.Kriste, Master of Disguise, κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Παραστάσεις / Φεστιβάλ:
Προσεxώς

Δεν βρέθηκαν προσεχή events