Σωτήρες

Σωτήρες


Σωτήρες - Κυκλοφορία πρώτου δίσκου
VIEW FULL BIO

Δίσκοι


  Σωτήρες (2016)

Το ντεμπούτο της νεοσύστατης μπάντας "Σωτήρες", με frontman το Φώτη Σιώτα (CD)

'Το ντεμπούτο των Σωτήρων είναι ένας μελλοντικός "χαμένος θησαυρός" του ελληνόφωνου ροκ' Mάρκος Φράγκος, jumpingfish.gr

Φώτης Σιώτας: φωνή, βιολιά, κιθάρα με αντίχειρα - - 

Video


Σωτήρες: Biography

Ο γνωστός ‘Ελληνας μουσικός Φώτης Σιώτας, (Sancho 003, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α.),σε συνεργασία με τον κύπριο μουσικό Λευτέρη Μουμτζή (J.Kriste, Master of Disguise, Trio Tekke κ.α.) κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο σαν frontman / τραγουδιστής με το νεοσύστατο γκρουπ Σωτήρες. Ο δίσκος είναι αποτέλεσμα δουλειάς περίπου δύο χρόνων, αρχικά μεταξύ του Σιώτα και του Μουμτζή, στις συνθέσεις, και έπειτα με τους Κώστα Παντέλη (κιθάρα), Βασίλη Μπαχαρίδη (τύμπανα) και Αντρέα Τραχωνίτη (ηχοληψία), και βάζει για πρώτη φορά στον Σιώτα μπροστά επι σκηνής. Οι στίχοι είναι κυρίως του Σιώτα, ενώ κομμάτια έχουν γραφτεί και με στίχους από Λαμπρίδη, Μελισσίδη και Βραχνό.

Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Κύπρο, στο στούντιο eleven63 με ηχολήπτη τον Αντρέα Τραχωνίτη, ο οποίος ανέλαβε και την μίξη, ενώ καθήκοντα παραγωγής εκτέλεσε ο Λευτέρης Μουμτζής μαζί με τον Τραχωνίτη. Επιπλέον ηχογραφήσεις έγιναν απο τη Μικαέλα Τσαγγάρη και το Λευτέρη Μουμτζή. Το μάστερινγκ έγινε στην Αθήνα απο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Sweetspot Productions).

Tα 10 τραγούδια του δίσκου προσφέρουν μια ανατρεπτική πρόταση στην ελληνική πειραματική ποπ, με γερά ηχητικά θεμέλια - αποτέλεσμα όχι μόνο της πληθωρικότητας, αλλα και της εντυπωσιακής συλλογικής ύπαρξης των μελών της μπάντας στο δισκογραφικό χώρο τα τελευταία χρόνια.

Μετά απο την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2016 στην Κύπρο, ακολούθησε μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα το Σεμπτέβρη, όπου εμφανίστηκαν ζωντανά ο δίσκος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κομμάτι «Κοκκινοσκουφίτσα» είναι το πρώτο single από αυτή τη δουλειά του οποίου το βίντεο έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο απο τις 21 Μαίου 2016. Στα μέσα Ιανουαρίου 2017 αναμένεται επίσης η κυκλοφορία του ζωντανού βίντεο «Σωτήρες – Live at the Library», απο τη Λουβάνα Δίσκοι

To βίντεο για το πρώτο τους single, Κοκκινοσκουφίτσα, με σκηνοθέτη το Βασίλη Κεχαγιά.

Ζωντανές εμφανίσεις:

11 Δεκεμβρίου / Υπόγειο, Θεσσαλονίκη

13 Δεκεμβρίου / Σταυρός του Νότου, Αθήνα

21 Δεκεμβρίου / Ravens Music Hall, Λεμεσός

22 Δεκεμβρίου / Εναλλάξ, Λευκωσία

Σελίδα μπάντας:

http://www.facebook.com/Cotirec 


Info/Bookings

Greece: info@goodheart.gr

Rest of the World: info@louvana.com.cy